Avondprogramma zaterdag 27 september 2014


Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2014 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Vennenplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl 2014 laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van zes schitterende shows van vijf top Nederlandse showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2014
Het avondprogramma vindt plaats op het Vennenplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Om 19.15 uur begint het voorprogramma met dweilorkest Menaemer Feintsjes uit Menaam, Friesland.

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start met een spetterende opening en achtereenvolgens zes optredens van vijf showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale, waaraan alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl en alle showkorpsen zullen deelnemen. Dat zijn bij elkaar meer dan 500 muzikanten die gezamenlijk een prachtige finale zullen verzorgen. 

Toegang tot het avondprogramma is gratis. Op een klein gedeelte van het Vennenplein zal voor ca. 500 bezoekers een tribune zijn. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het plein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar voor het podium tegenover voormalig cafe 't Anker. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen.
- De grootse finale van het avondprogramma zal worden gedirigeerd door Alfons Weges.
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.

Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2014: 

Brandweerharmonie Bilthoven

De Brandweerharmonie uit Bilthoven is de enige brandweerharmonie in Nederland en zal op het Muziekfestival Delfzijl een zeer bijzondere show gaan geven, met medewerking van de Brandweer Delfzijl.

Showband Corio Heerlen

Showband Corio uit Heerlen brengt met haar motto “Let Me Entertain You” een spetterende  show dat de muzikanten van Corio op het lijf is geschreven.  Laat u door Corio verrassen.

Show- en marchingband DAP Apeldoorn

De Show- & Marchingband DAP Apeldoorn is een jong muzikaal- en showgezelschap en bestaat uit twee secties: de brass en percussion. Op het Muziekfestival Delfzijl 2014 brengt DAP Apeldoorn de show “I Love Rock ’n Roll” waarin de King of Rock Elvis Presley een grote rol speelt.

Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk

De Show- en Marchingband van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk zal op het Muziekfestival Delfzijl 2014 twee shows geven: Rhapsody in Green en Musical Fantasy. Twee shows met meeslepende muziek, verrassende elementen en symphonische blaasmuziek. DVS behaalde op het Wereld Muziek Concours 2013 te Kerkrade maar liefst twee gouden medailles met onderscheiding op de onderdelen mars en show. 

Show, marching & concertband  Flora Band uit Rijnsburg

 
De show, marching & concertband Flora Band uit Rijnsburg staat bekend als de meest Engelse onder de Nederlandse korpsen en werd in 2013 vice-wereldkampioen mars op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Op het Muziekfestival Delfzijl is de Flora band een 'Band on a Mission' met de Flora Band 007 show. Een show met een James Bond thema.