Jubileumeditie Muziekfestival Delfzijl pakt groots uit op 17 en 18 september 2022

Na een afwezigheid van twee jaar door de pandemie, vindt over drie maanden de tiende editie plaats van het Muziekfestival Delfzijl. Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 zal het centrum van Delfzijl volledig in het teken staan van de blaas- en slagwerkmuziek. De Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt met de tiende editie groots uit. Bezoekers kunnen niet alleen rekenen op de normale programma-onderdelen, maar ook is er voor de jubileumeditie een volledig nieuw onderdeel toegevoegd.

Op zaterdagmiddag 17 september zal het centrum van Delfzijl worden gevuld met veel verschillende orkesten, ensembles en slagwerkgroepen uit de regio en provincie. Speciaal voor de tiende editie zullen een aantal verenigingen uit de oud-gemeente Delfzijl optreden met zangers en zangeressen. Zo treedt CBS uit Spijk op met zanger Erwin de Vries en In Corpore uit Wagenborgen met een stand-in van zangeres Jenny Lena. Rond half vijf zal het nieuwste programma-onderdeel plaatsvinden. Dit wordt een indrukwekkende streetparade door o.a. het centrum van Delfzijl. De zeer diverse showkorpsen die 's avonds acte de présence geven, waaronder wereldkampioenen mars en streetparade, zullen tijdens de streetparade de mars en parade laten zien en horen.

Op zaterdagavond 17 september zal het Molenbergplein in Delfzijl het podium zijn van de grote muziekshow met de top van Nederland. Er is deelname van maar liefst vijf showkorpsen: Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl wordt een ongekende show met een grote afwisseling van stijlen. Op het Molenbergplein zal weer een tribune worden geplaatst. Alleen voor een zitplek op de tribune is een toegangskaart benodigd. Verkoop tribuneplaatsen start einde zomervakantie.

Zondagmiddag 18 september zal helemaal in het teken staan van de Delfzielster Dweildag. Vele dweilorkesten uit heel Nederland zullen 'het dak van Delfzijl blazen' en strijden voor de prijzen. De dweilorkesten gaan zorgen voor een prachtige middag, samen met een braderie en koopzondag van de winkeliers in het centrum van Delfzijl.

Het Muziekfestival Delfzijl is gratis toegankelijk. Het volledige programma en meer informatie zal einde zomervakantie beschikbaar zijn op de website www.muziekfestivaldelfzijl.nl

Muziekfestival Delfzijl 2021 gaat niet door

Net zoals afgelopen jaar hebben wij moeten besluiten dat ook dit jaar vanwege de Corona-pandemie het Muziekfestival Delfzijl geen doorgang kan vinden. De tiende editie stond gepland op 18 en 19 september 2021.

Lang leek het mogelijk dat bepaalde programma-onderdelen wel konden worden georganiseerd, zoals de Delfzielster Dweildag op de zondag. Maar met nog slechts twee maanden te gaan tot het evenement, heerst er nog steeds grote onduidelijkheid over de regels die dan voor evenementen gelden. Met de “1,5-meter regel” die dan steeds mogelijk geldt kan ook de Dweildag niet worden georganiseerd. Wij vinden het ook niet realistisch om het gehele centrum van Delfzijl onder een ‘test-voor-toegang’ regeling te plaatsen. Het centrum moet voor alle bezoekers vrij toegankelijk zijn.

Wij gaan ons nu richten op de tiende editie in september 2022. De exacte datum waarop dit zal plaatsvinden zal na de zomervakantie bekend worden gemaakt.

Inschrijving Delfzielster Dweildag 2021 is geopend

De inschrijving voor de Delfzielster Dweildag op zondag 19 september 2021 is geopend. Zie hier voor alle informatie en het inschrijfformulier.

Geen Muziekfestival Delfzijl 2020 i.v.m. Corona-crisis

Dit jaar vindt het Muziekfestival Delfzijl niet plaats. De jubileumeditie van het Muziekfestival Delfzijl wordt verplaatst naar het weekend van 18 en 19 september 2021.

De Stichting Muziekfestival Delfzijl heeft dit besloten vanwege de grote kans dat de Corona-maatregelen nog tot ver dit jaar (2020) van kracht zijn. Ook de impact die de maatregelen hebben op de muziekverenigingen (die al sinds medio maart niet meer kunnen repeteren) en op het bedrijfsleven in Delfzijl en omstreken, maken het organiseren van het grote openlucht festival voor blaas- en slagwerkmuziek niet mogelijk.

Het bestuur hoopt dat in 2021 de situatie zodanig is hersteld dat het Muziekfestival Delfzijl weer kan worden gehouden.

Inschrijving Delfzielster Dweildag 2020 is geopend

De inschrijving voor de Delfzielster Dweildag op zondag 27 september 2020 is geopend. Zie hier voor alle informatie en het inschrijfformulier.