Programma zondag 28 september 2014

Op zondag 28 september 2014 wordt van 12:00 tot 17:00 uur het dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl gehouden in het centrum van Delfzijl. Het dweilorkestenfestival is een competitie tussen verschillende dweilorkesten met een jury. Voor de drie beste dweilorkesten van die middag, worden drie prachtige geldprijzen beschikbaar gesteld. De dweilorkesten zullen gedurende de gehele middag op verschillende locaties in het centrum van Delfzijl optreden en het "dak" van Delfzijl blazen. De prijsuitreiking en finale vindt plaats om ca. 16.45u bij Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein. 

Naast het dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl is er een grote braderie met meer dan 40 kramen in het centrum en is het koopzondag. Ook zijn er grote spingkussens voor kinderen. Ter muzikale opvulling zullen ook een aantal andere muziekgroepen aan het zondagprogramma deelnemen. Kortom: een middag boordevol muziek en gezelligheid in de prachtige havenstad Delfzijl. 

Locatie programma zondag 28 september 2014

Alle optredens zijn in het centrum van Delfzijl op onderstaande locaties:

Programma dweilorkestenfestival

  • Tussen 12.00u en 17.00u rouleren de dweilorkesten elke 20 minuten tussen bovenstaande aangegeven locaties. 
  • Van 13:20-14:20 en 15:20-16:20 worden de dweilorkesten gejureerd op locatie 2 (tegenover de HEMA). Op andere tijden speelt het Accordeonorkest Neptunus op dit podium. 
  • De prijsuitreiking vindt om ca. 16.45u plaats in Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein te Delfzijl. 

Deelnemende dweilorkesten programma zondag 28 september 2014

Dweilorkest Blaauwbloezen

Dweilorkest Blaauwbloezen uit Middelstum. Uit onze provincie Groningen, een dweilorkest dat behoorlijk aan de weg timmert met een swingend repertoire.

De Dwaarsliggers

 
De Dwaarsliggers uit Zuidbroek brengt een repertoire van klassieke meedeiners tot moderne meezingers. 

Dweil- en Feestband De Post Its

 

Dweil- en Feestband De Post Its uit Groningen is opgericht in 2011 en heeft veelzijdige feestmuziek op het repertoire staan. 

Streetband "De Klinkers"Streetband "De Klinkers" is het enige echte dweilorkest van Winschoten.

Oldenzaalse Köpperbloazers

 

'De Oln'zelse Köpperbloazers', een muzikale vriendenclub van 16 kerels, waar feest en gezelligheid als muziek in de oren klinkt met één doel: van elk feest een ware happening maken. Kortom: een goed stuk muziek, een gepaste uitstraling, een vers getapt Grolsch biertje en een gezonde dosis humor. 

Dweilorkest De Ölietappers

 

Dweilorkest De Ölietappers uit Schoonbeek bestaat al 20 jaar en is en veelgevraagd orkest in het binnen- en buitenland. Ze moeten het hebben van korte, snelle, flitsende en meestal keihard gespeelde optredens ("wat 'n lawaai")

Overige deelnemers programma zondag 28 september 2014

Om de bonte muzikale middag compleet te maken, zullen ook optreden:
- Shantykoor "De Scheepsjoagers" uit Muntendam 
- Combo Opwierde
- Accordeonorkest Neptunus
- Lady Pirates 


Hou onze website in de gaten voor meer informatie over het programma op zondag 28 september 2014.