Avondprogramma zaterdag 21 september 2013

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2013 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Vennenplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl 2013 laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensambles, streetbands en bijzondere dans- en muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van schitterende shows van 5 top Nederlandse showkorpsen. 

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2013
Het avondprogramma vindt plaats op het Vennenplein in het centrum van Delfzijl.

Voorprogramma
Om 19.15 uur begint het voorprogramma met dweilorkest Ölietappers uit Schoonebeek. Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start met een spetterende opening en achtereenvolgens optredens van 5 showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale, waaraan alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl en alle showkorpsen zullen deelnemen. Dat zijn bij elkaar meer dan 500 muzikanten die gezamenlijk een prachtige finale zullen verzorgen.

Toegang tot het avondprogramma is gratis. Op een klein gedeelte van het Vennenplein zal voor ca. 500 bezoekers een tribune zijn. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het plein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar voor het podium tegenover cafe 't Anker. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. 
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.
- De grootse finale van het avondprogramma zal worden gedirigeerd door Alfons Weges.


Afterparty
Na 23:00 uur vindt er in Grand Cafe 't Lokaal aan het Molenbergplein in Delfzijl een afterparty plaats. 


Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2013:

Oranje IjselmuidenDe Show-  en Drumfanfare "ORANJE" IJsselmuiden uit de gemeente Kampen zal op het Muziekfestival Delfzijl de show “Music of the Night” ten uitvoering brengen. Een muzikale vertolking van de musical The Phantom of the Opera met wervelende choreografie. Laat u verleiden door de liefde, voel de passie en ga met Oranje Ijsselmuiden de strijd aan.

De Bazuin LeerdamHet Christelijk Showkorps De Bazuin uit Leerdam is nog één van de weinige jachthoornkorpsen in Nederland. Dat gebruik maken van jachthoorns geen beperking hoeft te zijn, zal De Bazuin bij het Muziekfestival Delfzijl laten horen met de show ‘Cross Countries’. Een show die u meeneemt op een muzikale tour over de wereld.

Jong Advendo SneekDe jeugdshowband van Advendo, Jong Advendo, zal tijdens het Muziekfestival Delfzijl met 75 muzikanten de show “Just Dance” presenteren. Een show met veel beweging en vrolijke dansmuziek waarin de verschillende vormen van dans centraal staan.

Grosse Linden, DuitslandHet muziekkorps Grossen Linden is het muziekkorps van de vrijwillige brandweer uit Grossen Linden Duitsland. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal Grossen Linden de show “Tanz der Vampire” (dans van de vampieren) ter uitvoering brengen. Een show gebaseerd op de film van Polanski met de naam “The Fearless Vampire Killers”.

Van Limburg Stirumband WezepDe Van Limburg Stirum Band uit Wezep brengt de show “Wicked” tijdens het Muziekfestival Delfzijl. De show vertelt het verhaal voor de musical Wicked met prachtige muziek, snelle figureren maar ook intieme momenten, waar niets is wat het lijkt.