8e editie Muziekfestival Delfzijl op 29 en 30 september 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 organiseert de Stichting Muziekfestival Delfzijl de achtste editie van het Muziekfestival Delfzijl in het centrum van Delfzijl. Twee dagen lang is het centrum van Delfzijl het podium van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ruim 800 muzikanten zullen in drie verschillende programma-onderdelen de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek laten zien en horen. 

Zaterdag 29 september staat het centrum van Delfzijl 's middags bol van de optredens met vele orkesten en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Naast veel muziek, komt er ook een gezellige kramerie. 's Avonds vindt op een sfeervol verlicht Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Een hoogstand programma met gerenommeerde showkorpsen uit Nederland en Duitsland. Ook dit jaar zal op een kant van het plein weer een tribune worden geplaatst.

Op zondag 30 september wordt 's middags de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met vele dweilorkesten uit heel Nederland die muzikaal de strijd met elkaar aangaan en het centrum van Delfzijl volledig op de kop gaan zetten. 

Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2018 is binnenkort te lezen op deze website.