Avondprogramma zaterdag 29 september 2018

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2018 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van zes schitterende shows van maar liefst zes top showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2018
Het avondprogramma vindt plaats op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Het voorprogramma begint om 19.15 uur en wordt verzorgd door dweilorkest 'De Boljeiers' uit het Friese Tijnje. De Boljeiers zijn een groep zeer enthousiaste muzikanten die ervan houden om de boel eens flink op te zwepen. Muzikaal zijn ze ook sterk. In 2017 waren ze de winnaar Wedstrijdklasse Delfzielster Dweildag. 

 

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start. Na een prachtige muzikale opening met een openingsfanfare door de Rijnmondband, volgen achtereenvolgens zes shows door zes showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale waaraan alle showkorpsen deelnemen. 

Tribune
Toegang tot het avondprogramma is gratis. Aan een kant van het Molenbergplein is voor ca. 600 bezoekers een tribuneplek aanwezig. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het Molenbergplein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Afterparty
Direct na afloop van de finale (ca. 22.30u) vindt bij Grand Café Het Lokaal aan het Molenbergplein de gezellige afterparty plaats, met medewerking van de regionale volkszanger Harm Mulder. Kom nog even gezellig langs. 

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar direct aan de rand van het speelveld tegenover molen Adam. Ingang voor rolstoelers is via de sluis bij het oude postkantoor. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. Per rolstoelganger is één begeleider toegestaan, waarvoor een stoel beschikbaar zal zijn. 
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.
- De finale wordt gedirigeerd door tambourmaître Damiën Kweekel.

Deelnemers avondprogramma
De volgende zes showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2018: 

Show- en Marchingband AMIGO uit Leiden

Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure. AMIGO, Alles Met Inzet, Geloof en Overtuiging, verzorgt met ruim 50 muzikanten ca. 20 optredens per jaar in zowel binnen- als buitenland. Deze optredens variëren van taptoes tot streetparades en concerten. Op het Muziekfestival Delfzijl 2018 brengt AMIGO de show vol met muziek van Coldplay. 

Jeugdshowband Jong Advendo uit Sneek

De jeugdshowband van Advendo is opgericht in 1956 en heeft in haar inmiddels 62 jarige bestaan een grote naam heeft opgebouwd. Met  de volwassen shows die zij brengen op taptoes hebben ze veel succes. Daarnaast  weten de jonge muzikanten en showgirls bij o.a. corso’s en streetparades het publiek uitstekend te vermaken met hun verrassende muziek en showelementen. Tezamen presteren zie ieder jaar op hoog niveau. Op het Wereld Muziek Concours 2017 blinkte Jong Advendo uit met het behalen van kampioenvaandels First Division in zowel de show als mars. Tijdens het Muziekfestival Delfzijl 2018 zal Jong Advendo de show Radioactive brengen, met daarin de hits die op dit moment op de radio te horen zijn. Alles van Imagine Dragon, Armin van Buuren tot aan Kensington. 

Chr. Muziek- en showband Juliana uit Amersfoort

De Christelijke Muziek- en showband Juliana uit Amersfoort is een veelzijdig showkorps met een breed repertoire. Naast optredens bij taptoes, is het korps ook actief op podia en treed zij op met bekende artiesten. De fluiten, in combinatie met het koperwerk, geven het korps een eigen klankkleur. Op het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl zal Juliana een show brengen dat een ode verzorgt aan alle dames met muziek van ondermeer Adele, Christina Aguilera en Beyoncé.  

Show- en Marchingband Rijnmondband uit Schiedam

De Rijnmondband is een vernieuwende factor binnen de muziekwereld en constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden. De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is. Op het Muziekfestival Delfzijl zal de Rijnmondband de show La Bella Rouge presenteren, waarin 4 grote rode ballen een rol zullen spelen. Met deze show behaalde de Rijnmondband op het Wereld Muziekconcours 2017 een 4e plaats. 

Spielmannszug Rödemis uit Duitsland

Het uit Husum (Duitsland) afkomstige Spielmannszug Rödemis is een zeer enthousiaste band bestaande uit een mix van slagwerk en fluit. Op het Wereld Muziekconcours 2017 maakte ze indruk door hun energieke en enthousiaste show. Rödemis zal op het Muziekfestival Delfzijl de show "Love - Move - Groove" brengen, met daarin muziek wat jong en oud aanspreekt en met een show gevuld met snelle figuraties en korte bochten. 

Van Limburg Stirum band uit Wezep

De van Limburg Stirum band is een drum- en showfanfare die al geruime tijd op hoog niveau musiceert. Deze enthousiaste muzikanten, met een gemiddelde leeftijd van 25 jaar, gaan voor kwaliteit. De van Limburg Stirum band is regelmatig te zien tijdens optochten, parades, taptoes en concoursen in binnen- en buitenland. De van Limburg Stirum band brengt bij het Muziekfestival Delfzijl 2018 de show BluEmotion. Bekende hedendaagse muziek, klassiek, pop, het komt allemaal voorbij. De van Limburg Stirum band behaalde op het Wereld Muziek Concours 2017 twee gouden medailles en de dagprijs.