Avondprogramma zaterdag 23 september 2017

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2017 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van zes schitterende shows van vijf top showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2017
Het avondprogramma vindt plaats op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Het voorprogramma begint om 19.15 uur en wordt verzorgd door 'De Glasblazers' uit Heerenveen. In de afgelopen 30 jaar hebben De Glasblazers hun eigen, unieke sound en muziekstijl ontwikkeld. Dit unieke muzikale concept maakt iets los bij het publiek. Samen maken ze er een groot feest van. 

 

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start. De opening zal dit jaar worden verzorgd door muziekvereniging CBS uit Spijk/Bierum met een imposante vertolking van de musical 'The Lion King'. Daarna volgen achtereenvolgens zes shows door vijf showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale.

 

Tribune
Toegang tot het avondprogramma is gratis. Aan een kant van het Molenbergplein is voor ca. 600 bezoekers een tribuneplek aanwezig. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het Molenbergplein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Afterparty
Direct na afloop van de finale (ca. 22.30u) vindt bij Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein de gezellige afterparty plaats met live muziek van zanger Marco Schouten. Kom nog even gezellig langs. 

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar direct aan de rand van het speelveld tegenover molen Adam. Ingang voor rolstoelers is via de sluis bij het oude postkantoor. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. Per rolstoelganger is één begeleider toegestaan, waarvoor een stoel beschikbaar zal zijn. 
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.
- Het avondprogramma wordt geopend door de commissaris van de Koning in de provincie Groningen, Rene Paas
- De finale wordt gedirigeerd door tambourmaître Leo de Vreede.

Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2017: 

De Leinegarde

De Leinegarde komt uit Neustadt in de buurt van Hannover in Duitsland, is de oudste muziekvereniging van het Duitse rode kruis en sinds meer als 50 jaar een graag geziene gast bij Parades en Taptoes in Duitsland en andere Europese landen. Deze jonge dynamische groep reisde al naar Engeland, Frankrijk, Denemarken, Zweden, Belgie, Zwitserland en meermaals naar Nederland. Tijdens het Muziekfestival Delfzijl 2017 zal De Leinegarde de show 'Beat It' gaan brengen. Dynamisch en uitdagend is het ritme en herkenbaar de melodie. Van zachte tonen zoals bij „Man in the mirror“ tot de sprookjesachtige „Dirty Diana“ en van titel van de show „Beat it“ tot aan de klassiekers van de „Jackson Five“ presenteert de Leinegarde de bekendste liedjes van de zanger Michael Jackson.

Marchingband Door Vriendschap Sterk (DVS) Katwijk

De Show- en Marchingband van de Chr. Drum- en Showfanfare Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk zal op het Muziekfestival Delfzijl 2017 twee shows geven: Into the Light en Big Bad & Beautiful. Twee shows met meeslepende muziek, verrassende elementen en symphonische blaasmuziek. Het muzikale visitekaartje van Katwijk staat hoog aangeschreven in de wereld van de amateurmuziek en treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland. Buitenlandse hoogtepunten waren de optredens in Duitsland, Zwitserland, Noorwegen, Canada en Engeland.

Bicycle Showband Crescendo

De muzikanten van Bicycle Showband Crescendo uit Opende verzorgen al jaren optredens in Nederland en in het buitenland. Op Hollandse opoefietsen en in roodblauw uniform komt er een vrolijk gezelschap voorbij. Daarnaast wordt er  volop gemusiceerd: scherp en dof koper, saxofoons en een enthousiaste  slagwerksectie zorgen voor de originele sound. Net als de vroegere dorpsfanfare, maar dan in een modern jasje. Op het Muziekfestival Delfzijl 2017 brengt Crescendo de nieuwe gala show onverwachte verbindingen. De loop- en fietsonderdelen zijn zoveel mogelijk met elkaar vermengd, zodat er een geheel ontstaat tussen muzikale en visuele onverwachte verbindingen.

Marching en showband Mercurius Assen

De Mercurius Marching-/Showband Assen is een relatief jonge band. De oprichting vond plaats in januari 2003. Mercurius bestaat nu uit ongeveer 30 enthousiaste leden variërend in leeftijd van 10 tot ± 60 jaar. In haar korte bestaan is Mercurius uitgegroeid tot een graag geziene gast op evenementen in zowel binnen- als buitenland. Mercurius heeft ook dit jaar deelgenomen aan het ODSC in Assen en is daar de derde plaats weten te behalen in is gepromoveerd naar de middenklasse. Mercurius presenteert bij het Muziekfestival Delfzijl de show Vive La France. Veel bekende Franse werken zullen ten gehore gebracht worden zoals onder andere Une Belle Histoire, Carnaval de Paris en Champs-Elysées. Ook in de choreografie zullen Franse kenmerken terug te zien zijn.

Marchingband Exempel

 

Exempel heeft als thuisbasis Empel bij ‘s-Hertogenbosch. De vereniging viert dit jaar haar 50 jarig jubileum en bestaat uit ruim 100 muzikanten uit de midden Brabantse regio verdeeld in 3 orkesten; Jong Exempel, marchingband Exempel en stageband NEXT. Bij het Muziekfestival Delfzijl treedt de marchingband Exempel op met de show Masquarade. Een show rondom het thema maskers. Maskers verrassen, verblijden en verblinden. Maskers verbergen, verraden en verslinden. De muziek in Masquerade is mysterieus, aanvallend, liefdevol en ontroerend, opzwepend en uitnodigend.