Avondprogramma zaterdag 26 september 2015

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2015 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl 2015 laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van schitterende shows van zes top Nederlandse showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2015
Het avondprogramma vindt plaats op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Het voorprogramma begint om 19.15 uur op het Molenbergplein met de De Heegemer Dekdweilers: het dweilorkest waarbij sfeer, gezelligheid en echte dweilmuziek altijd bovenaan staan. De Dekdweilers zijn een enthousiaste groep jonge muzikanten die vol enthousiasme van elk optreden een groot feest maken. Middels de veelbesproken 'vicieuze cirkel' zorgen zij samen met het publiek dat ze helemaal uit hun dak gaan op hun vrolijke, meeslepende en knallende feestmuziek!

 

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start met een spetterende opening en achtereenvolgens optredens van zes showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale, waaraan alle muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl en alle showkorpsen zullen deelnemen. Dat zijn bij elkaar meer dan 500 muzikanten die gezamenlijk een prachtige en verrassende finale zullen verzorgen. 

Tribune
Toegang tot het avondprogramma is gratis. Aan een kant van het Molenbergplein is voor meer dan 500 bezoekers een tribuneplek aanwezig. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het Molenbergplein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Afterparty
Direct na afloop van de finale (ca. 22.45-23.00u) vindt rondom het horecaplein bij Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein de gezellige afterparty plaats met live muziek. Kom nog even gezellig langs. 

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar direct aan de rand van het speelveld tegenover molen Adam. Ingang voor rolstoelers is via de sluis bij het oude postkantoor. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. Per rolstoelganger is één begeleider toegestaan, waarvoor een stoel beschikbaar zal zijn. 
- De grootse finale van het avondprogramma zal worden gedirigeerd door Simon Visser.
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.

Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2015: 

Drum- en showband Adest Musica Sassenheim

De drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim is een internationaal geliefd korps. Het korps, met ongeveer 55 muzikanten. behoort tot de top van Nederland en beschikt over een geheel eigen presentatie en heeft een geweldige klank door de bezetting alsook muziekkeuze. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal Adest Musica de show Windows of the World presenteren. 

Drum- en showfanfare Advendo Sneek

Drum- en showfanfare Advendo uit Sneek is een vooruitstrevend en vernieuwend korps en benadrukt dit in haar shows door verrassende elementen en figuraties. Het uitgangspunt blijft daarbij altijd dat nooit tweemaal hetzelfde wordt uitgevoerd en de beleving van het publiek van verbijstering moet overgaan naar bewondering. De effecten worden niet in de laatste plaats versterkt door de opvallende uniformering die altijd in de kleuren zwart/wit is uitgevoerd. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal de show Mindset worden gepresenteerd door de 52 muzikanten van Advendo.  

Show- en marchingband AMIGO Leiden

De Show- en marchingband AMIGO uit Leiden is een jonge en dynamische band die sinds de oprichting in 1995 in hoog tempo is ontwikkeld tot een band met internationale allure. Voor de ontwikkeling van hun nieuwe show liet AMIGO zich mede inspireren door suggesties van het Nederlandse publiek. Dat muziek en emotie nauw met elkaar verbonden zijn is duidelijk terug te horen in de show Rollercoaster die de 43 muzikanten van AMIGO op het Muziekfestival Delfzijl zal presenteren.

Showband DOS Ulrum

Showband DOS uit het Groningse Ulrum is een jonge energieke groep bestaande uit 20 muzikanten. In 2013 werd DOS Wereldkampioen op het WMC in de First Division en onlangs werd DOS nog Nederlands Kampioen in de middenklasse. Op het Muziekfestival Delfzijl zal DOS, bij één van hun laatste optredens in de huidige opzet, de show War & Peace presenteren. De show bestaat uit een drieluik van oorlog, herdenking en bevrijding.  

Jachthoornkorps en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen

 
Jachthoornkorps en Trompetterkorps Edelweiss uit Heerlen bestaat uit 45 muzikanten en kent sinds haar oprichting in 1960 vele succesen. Op het Muziekfestival Delfzijl zal Jachthoornkorps en Trompetterkorps Edelweiss een prachtige en unieke show neerzetten. Dit allemaal door hun typische muziek geluid wat zijn weerga niet kent en de unieke klank van de Jachthoorn.

Rijnmondband Schiedam

 
De Rijnmondband is een vernieuwende factor binnen de muziekwereld en constant op zoek naar muzikale en showtechnische grenzen, om die vervolgens weer te overschrijden. De Engelse stijl en strakke exercitie maken de Rijnmondband samen met haar uniform tot een unieke verschijning. De huidige bezetting geeft de Rijnmondband een eigen sound welke van afstand te herkennen is. Op het Muziekfestival Delfzijl zullen de 38 muzikanten de show “Break-out” presenteren, waarin het besef komt hoe belangrijk het is om in vrijheid te kunnen leven.