Programma zondag 27 september 2015

Op zondag 27 september 2015 wordt van 12:00 tot 17:00 uur het dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl gehouden in het centrum van Delfzijl. Het dweilorkestenfestival bestaat uit dweilorkesten die voor de lol mee doen ("leutklasse") en uit een competitie met een jury tussen verschillende dweilorkesten die aan de wedstrijdklasse mee doen. Voor de drie beste dweilorkesten van die middag in de wedstrijdklasse, worden drie prachtige geldprijzen beschikbaar gesteld. Voor het beste dweilorkest in de leutklasse is er een publieksprijs.

De dweilorkesten zullen gedurende de gehele middag op verschillende locaties in het centrum van Delfzijl optreden en het "dak" van Delfzijl blazen. De prijsuitreiking en finale vindt plaats om ca. 16.45u bij Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein. Om de bonte muzikale helemaal compleet te maken, treden ook drie andere muziekgroepen op in het centrum.

Naast het dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl is er een grote braderie in het centrum en is het koopzondag. Ook zijn er grote spingkussens voor kinderen. 

Kortom: een middag boordevol muziek en gezelligheid in de prachtige havenstad Delfzijl. Het "dak gaat eraf"! 

Locatie programma zondag 27 september 2015
Alle optredens zijn in het centrum van Delfzijl.

Deelnemers

Dweilorkesten
De 8 dweilorkesten die het centrum van Delfzijl op de kop gaan zetten en gaan strijden om de prijzen:

Stemmingsorkest Le Bombardon, ZwolleDweilorkest Dinges, EmmenDweilorkest "Frederikshaven", Uffelte


De Klinkers, WinschotenKrinkie Bloazers, StadskanaalDe Olietapper
s, Schoonebeek


TismawajewendBand, Raaltede Wettertoerkapel, DrachtenOverige muziekgroepen
De overige muziekgroepen die optreden tijdens het zondagprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2015:

De Internationale trommel- toeter- en sjoklup, Lutkewierum


Nu bestaat LKW al weer bijna 75 jaar en is uitgegroeid tot een van de beste korpsen uit het dorp Lutkewierum. Vele optredens in binnen- en buitenland, en altijd een enorme hilariteit valt dit gekke orkest ten deel als ze weer eens proberen op te treden. De muzikanten uit het kleine (Friese) dorp Lutkewierum, doen iedere keer hun uiterste best om de zaak tot een goed einde te brengen, maar ja, daar heb je goeie muzikanten voor nodig, dus gaat er altijd wel wat mis. Vals tot zeer vals, slechte timing, soms enorme ruzies, gekleed in zeer opvallend romantisch rood. In werkelijkheid zijn de leden van dit orkest allemaal zeer goede (top)muzikanten en speelden (8 van de 9) bij de in 2012 gestopte, roemruchte Blauhúster Dakkapel.

Sambaband Sambamina, DelfzijlSambaband Sambamina van de muziekvereniging "Koningin Wilhelmina" uit Delfzijl zal met opzwepende ritmes op traditionele Braziliaanse instrumenten het publiek vermaken.  

Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts, Hoogezand-Sappemeer


Piratenkoor Voorwaarts Voorwaarts een koor dat knokt om boven aan de ladder te blijven als het gaat om het zeemanslied. Landelijk en inmiddels ver daar buiten is het Hoogezand Sappemeerster Piratenkoor een graag geziene gast. Een afwisselende toevoeging aan het bonte middagprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2015.