Avondprogramma 2011

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2011 belooft spectaculair te worden en heeft op deze schaal nog niet eerder in Delfzijl plaatsgevonden. Vier gerenommeerde showkorpsen uit verschillende windhoeken van Nederland zullen een show verzorgen op het Vennenplein in Delfzijl. Het Vennenplein zal hiervoor prachtig worden verlicht. Het avondgedeelte wordt afgesloten met een grote finale, waarbij de meer dan 400 muzikanten die deze dag hebben opgetreden, op het Vennenplein het Muziekfestival Delfzijl 2011 gezamenlijk muzikaal zullen afsluiten. Het avondprogramma begint om 20:30 uur.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2011


Avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2011 weergeven op een grotere kaart

Deelnemers avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2011

De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2011:

Bicycle Showband Crescendo

De muzikanten van Bicycle Showband Crescendo uit Opende verzorgen al jaren optredens in Nederland en in het buitenland. Op Hollandse opoefietsen en in roodblauw  uniform komt er een vrolijk gezelschap voorbij. Daarnaast wordt er  volop gemusiceerd: scherp en dof koper, saxofoons en een enthousiaste  slagwerksectie zorgen voor de originele sound. Net als de vroegere dorpsfanfare, maar dan in een modern jasje.

Showkorps Juliana

Showkorps Juliana uit ’s-Gravendeel zullen de “Paling Suite” brengen op het Muziekfestival Delfzijl 2011. De muziek van de show is een aaneenschakeling van arrangementen van bekende Volendamse artiesten. Muzikaliteit wordt in dit vissersdorp immers met de paplepel ingegoten. Tijdens de show is aan het gehele taptoepubliek gedacht. Jong en oud komen aan bod met Cats, BZN, maar natuurlijk ook met Nick en Simon en Jan Smit.

Jubal

Show and Marchingband Jubal uit Zwolle is een groep enthousiaste muzikanten bestaat uit colorguards, een uitgebreide brasssectie en flitsende percussionisten. Die unieke combinatie maakt Jubal tot een graag geziene gast bij zowel straatoptredens als taptoes. Een verfrissende, nieuwe stijl maakt het geheel tot een bijzonder kijk- en luisterspektakel, dat keer op keer zorgt voor enthousiaste reacties van het publiek. Tijdens het Muziekfestival Delfzijl 2011 neemt Jubal het publiek mee op reis door een pakkend muzikaal repertoire en choreografische hoogstandjes.

Pasveerkorps

De instrumentale bezetting van het Pasveerkorps uit Leeuwarden is uniek te noemen. Piccolo's, lyra's en marinetrommels, aangevuld met diverse andere instrumenten geven het korps een geheel eigen karakter. Door deze stijl is het korps, in binnen- en buitenland, altijd succesvol. De spelende leden reizen elk jaar duizenden kilometers door Europa om de muziek en show te presenteren. Keer op keer slagen zij erin de harten van het publiek te winnen. Al sinds de jaren ‘70 behoort het Pasveerkorps tot de top. Vele nationale en internationale prijzen staan al op haar naam. Zo heeft het Pasveerkorps als enige korps kampioenstitels behaald op alle onderdelen van het Wereld Muziek Concours! In 1989 werd het Pasveerkorps Wereldkampioen Show en in 1993 Wereldkampioen Mars. In 2005 behaalde zij de wereldtitel op het onderdeel Marsparade.