Inschrijven Delfzielster Dweildag 2021

Op zondag 19 september 2021 wordt voor de zesde keer de Delfzielster Dweildag georganiseerd, als onderdeel van het Muziekfestival Delfzijl. De leukste dweildag in Noordoost Nederland en ook de meest noordelijke van Nederland. De Delfzielster Dweildag is een  fantastische middag in de prachtige havenstad Delfzijl. Een bonte middag muziek met ook een grote braderie, koopzondag en een hoop gezelligheid. We verwachten weer vele duizenden mensen publiek. Hieronder alle informatie voor deelname aan de Delfzielster Dweildag en daaronder het aanmeldformulier. Eventueel vragen? Neem gerust contact met ons op. 

Wanneer?
Op zondag 19 september 2021 in het centrum van Delfzijl.

Hoe laat?
De Delfzielster Dweildag begint om 13:00 uur en eindigt om ca. 17:30 uur met een grootse finale en prijsuitreiking. 

Wie kan deelnemen?
Deelname staat open voor alle dweilorkesten/blaaskapellen/streetbands/pretbands. We hanteren dit jaar een maximum van 20 deelnemers. Bij meer dan 20 aanmeldingen, zal het bestuur van de Stichting Muziekfestival Delfzijl bepalen welke 20 aanmeldingen worden gehonoreerd.

Wat houdt het in?
Na ontvangst in Delfzijl om +/- 12:15u door een aangewezen begeleider, met eventueel lunch/koffie, gaan volgens een vastgesteld programma de optredens op verschillende prachtige locaties in het centrum van Delfzijl van start. Totale speeltijd is 1:00 uur tot maximaal 1:15 uur. Optredens worden in segmenten van ca. 20 minuten gepland met voldoende pauzes op locaties. Na 17.00 uur verzamelen alle deelnemers op een groot plein en barst de grote finale los en vindt om cq. 17.30u de prijsuitreiking plaats.

Wedstrijd of gewoon voor de lol? Nee, iedereen dingt mee naar de geldprijzen!
De Delfzielster Dweildag 2021 kent een geheel eigen opzet. Geen wedstrijd- of leutklaasse maar een festival waar alle deelnemers meedingen naar de prachtige geldprijzen.

Maar hoe zit dit dan, vooral als een deelnemer zich niet goed genoeg vindt voor wat voorheen de wedstrijdklasse was of echt gewoon voor de lol (plezier) wil meedoen? 

 • Alle deelnemers worden door een vakkundige jury beoordeeld en krijgen (na afloop) een juryverslag;
 • De jury kent een ranking toe aan alle deelnemers;
 • Alleen de ranking 1, 2 en 3 wordt bekend gemaakt. Deze deelnemers ontvangen een prachtige geldprijs;
 • De ranking onder 3 wordt NIET bekend gemaakt. 

Wat zijn de voordelen van deze opzet? 

 • Deelnemers die denken niet goed genoeg te zijn voor de wedstrijdklasse of alleen voor de lol willen meedoen, kunnen toch een geldprijs winnen en als de nummer 1, 2 of 3 van de Delfzielster Dweildag uit de bus komen. Zo is er ruimte voor een verrassende ontknoping als een deelnemer qua muziek, show en presentatie bij de Delfzielster Dweildag boven de rest van de deelnemers uitsteekt.   
 • Deelnemers die echt gewoon voor de lol meedoen hoeven nooit te vrezen voor een laatste plek etc. want de jury maakt alleen de ranking 1,2 en 3 bekend. Zo kan iedereen ook voor de lol blijven meedoen ook als de jury het optreden als minder goed beoordeeld. Er is geen laatste plaats etc. en het juryverslag is alleen voor de deelnemer zelf. 

Welke prijzen vallen er te winnen?

 • Rank 1: EUR 750
 • Rank 2: EUR 500
 • Rank 3: EUR 250

Wat kan ik verder verwachten?
We zetten het hieronder even op een rij:

 • We ontvangen je in Delfzijl met lunch/koffie/thee. 
 • Iedere muzikant krijgt daarnaast ook 5 consumpties voor in de pauzes en de finale.
 • Ieder deelnemende dweilorkest ontvangt EUR 200 voor de gemaakte (reis)kosten etc, ongeacht of je een geldprijs wint. 
 • Een vaste begeleider voor ieder deelnemende dweilorkest.
 • Een hele gezellige en muzikale middag met vele, vele muzikanten en heel veel publiek die maar al te graag de optredens bewonderen. 

Inschrijven
Schrijf je in voor de Delfzielster Dweildag van het Muziekfestival Delfzijl op zondag 19 september 2021! Hieronder het inschrijfformulier.