Zevende editie Muziekfestival Delfzijl: verkoop tribunekaarten van start
dinsdag 05 september 2017 19:33

Op zaterdag 23 en zondag 24 september as. vindt voor de zevende keer het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek van Noord Nederland plaats: het Muziekfestival Delfzijl. Twee dagen lang kan het publiek in het centrum van Delfzijl genieten van drie zeer diverse programmaonderdelen, waarin de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek aan bod komen. De Stichting Muziekfestival Delfzijl kan dit jaar wederom het gehele programma gratis aanbieden door de financiële ondersteuning van vele sponsors, fondsen en subsidiegevers.

Op zaterdag 23 september start het Muziekfestival Delfzijl om 13:00u ‘s middags met optredens van tien verschillende harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands etc. Omlijst met een gezellige braderie, zal er een continue muzikaal programma zijn op verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. De optredens worden gegeven door de vijf muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard). Ook zijn er optredens van andere verenigingen uit Noord-Oost Nederland met Crescendo uit Stadskanaal, Harmonie '67 uit Groningen, De Harmonie uit 2e Exloërmond, een ensemble van de Provinciale Brassband Groningen en Soli Deo Gloria uit Uithuizermeeden.

Op zaterdagavond vindt na zonsondergang de grote muziekshow plaats op een prachtig verlicht Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Vanaf 19:15u verzorgt het zeer bekende dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen het voorprogramma. Om 20.00u wordt de meer dan twee uur durende muziekshow geopend door muziekvereniging CBS uit Bierum/Spijk met een vertolking van de musical Lion King. Daarna volgen zes zeer verschillende shows door vijf showkorpsen. Deelnemers zijn De Leinegarde uit Duitsland, Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Bicycle Showband uit Opende, Mercurius uit Assen en Exempel uit Empel.

Bij de muziekshow op de zaterdagavond is veel ruimte beschikbaar op het Molenbergplein om de shows staand te bekijken. Op een deel van het Molenbergpein zal de Stichting Muziekfestival Delfzijl een tribune plaatsen met ca. 600 zitplaatsen Voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding van EUR 10 gevraagd om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune zijn in de voorverkoop vanaf woensdag 30 augustus as. beschikbaar bij Cigo Delfzijl (Schoolstraat 6) en Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21). Kaarten zijn ook via www.muziekfestivaldelfzijl.nl beschikbaar.

Op zondag 24 september wordt van 12:30u tot 18:00u het centrum van Delfzijl “op de kop gezet” met de Delfzielster Dweildag van het Muziekfestival Delfzijl. Vele dweilorkesten uit o.a. Drachten, Odoorn, Zwolle, Winschoten en Tijnje gaan muzikaal strijden om prachtige prijzen. Dit wordt een bonte middag muziek met een grote braderie en koopzondag. De finale en prijsuitreiking van het dweilorkestenfestival is vanaf 17.00u bij Grand Café ‘t Lokaal aan het Molenbergplein.

Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2017 is te lezen op www.muziekfestivaldelfzijl.nl