Zesde editie Muziekfestival: verkoop tribunekaarten van start.
vrijdag 26 augustus 2016 09:21

Op zaterdag 24 en zondag 25 september as. vindt voor de zesde keer het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek van Noord Nederland plaats: het Muziekfestival Delfzijl. Twee dagen lang kan het publiek in het centrum van Delfzijl genieten van drie zeer diverse programmaonderdelen, waarin de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek aan bod komen. De Stichting Muziekfestival Delfzijl kan dit jaar wederom het gehele programma gratis aanbieden door de financiële ondersteuning van vele sponsors, fondsen en subsidiegevers.

Op zaterdag 24 september start het Muziekfestival Delfzijl om 13:00u ‘s middags met optredens van tien verschillende harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands etc. Omlijst met een gezellige braderie, zal er een continue muzikaal programma zijn op verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. De optredens worden gegeven door de vijf muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard) en de looporkesten Laif, PB Bloazers en de Bierspiekers. Ook zijn er optredens van verenigingen en groepen uit alle hoeken van de provincie Groningen, met het harmonieorkest van DSHO Appingedam, het Provinciaal Senioren Orkest Groningen, het harmonieorkest Crescendo Stadskanaal, de Zuidemakapel Grootegast en de fanfare Prins Hendrik Scheemda.

Op zaterdagavond vindt na zonsondergang de grote muziekshow plaats op een prachtig verlicht Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. De muziekshow staat dit jaar in het teken van kampioenen met aanwezig de top van Nederland. Vanaf 19:15u verzorgt dweilorkest Oldenzaalse Köpperbloazers uit Oldenzaal het voorprogramma. Om 20.00u wordt de meer dan twee uur durende muziekshow geopend door het slagwerkensemble van Koningin Wilhelmina uit Delfzijl, meervoudig Nederlands en Open Europees Kampioen. Daarna volgen zes zeer verschillende shows door vijf showkorpsen. Deelnemers zijn meervoudig wereldkampioen Show- en Marchingband Kunst en Genoegen Leiden, de Dutch Pipes (doedelzak) en Drums Tilburg, kampioen middenklasse Show- en Drumfanfare Oranje Ijsselmuiden, showband Sterne Slotlanders Franeker en kampioen topklasse Kamper Trompetterkorps uit Kampen.

Bij de muziekshow op de zaterdagavond is veel ruimte beschikbaar op het Molenbergplein om de shows staand te bekijken. Op een deel van het Molenbergpein zal de Stichting Muziekfestival Delfzijl een tribune plaatsen met ca. 600 zitplaatsen Voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding van EUR 10 gevraagd om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune zijn in de voorverkoop vanaf woensdag 31 augustus as. beschikbaar bij Tabaktief Delfzijl (Schoolstraat 6) en Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21).

Op zondag 25 september wordt van 12:00u tot 17:00u het centrum van Delfzijl “op de kop gezet” met het dweilorkestenfestival van het Muziekfestival Delfzijl. Vele dweilorkesten uit o.a. Drachten, Odoorn, Schoonebeek, Zwolle, Winschoten en Ruinen gaan muzikaal strijden om prachtige prijzen. Dit wordt een bonte middag muziek met een grote braderie en koopzondag. De finale en prijsuitreiking van het dweilorkestenfestival is vanaf 17.00u bij Grand Café ‘t Lokaal aan het Molenbergplein.